Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duinen moeten stuiven

  •  
31-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
20170316_143652

© Foto: Jeannette Parramore

Veel duinen zijn de laatste twintig jaar dichtgegroeid door stikstofneerslag en dat is niet goed voor de biodiversiteit. De provincie NoordHolland heeft een beheerplan gemaakt, waardoor duinen weer meer zullen gaan stuiven. In de Provinciale Waterleidingduinen bij Castricum wordt al volop geëxperimenteerd.
De duinenstrook in Noord-Holland omvat verschillende beschermde natuurgebieden, het Noord-Hollands Duinreservaat, de duinen Den Helder-Callantsoog, Zwanenwater en Pettemerduinen, en Kennemerland-Zuid. De duinen herbergen internationaal unieke natuur, die een belangrijke natuur- en cultuurhistorische waarde heeft. Omdat deze natuur in Europa nog maar weinig voorkomt, wordt het gebied beschermd als Europees Natura 2000 gebied. Voor ieder gebied wordt een beheerplan opgesteld. Hierin staan de maatregelen die nodig zijn en welke huidige activiteiten zonder meer mogen en welke niet of onder voorwaarden zijn toegestaan.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.