Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035 - 67 11 338

  •  
09-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kramsvogel

© Fotograaf: Altenae

Een van de langst lopende vogeltelprojecten van Nederland begint donderdag (15 december). Met het PTT project worden in de winter op 450 routes de vogels in kaart gebracht. Alle soorten worden geteld, van soorten uit het noorden, die hier overwinteren als de keep en de kramsvogel, tot standvogels als de huismus en de merel.
Het Punt-Transect-Tellingen-project (kortweg PTT) loopt al sinds 1978 en wordt georganiseerd door SOVON Vogelonderzoek en het CBS. Iedereen die meedoet telt op twintig punten langs een route, telkens vijf minuten lang alle vogels.
Uit de PTT tellingen van de afgelopen jaren blijkt dat soorten die vooral in het zuiden overwinteren, zoals putter en appelvink, het beter doen dan soorten die noordelijker overwinteren, zoals frater, keep en ruigpootbuizerd.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

sovon, keep, fenolijn, merels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.