Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
02-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
meikever_02.jpg
Arnold van Vliet van de Natuurkalender meldt dat veel bomen dit voorjaar te maken hebben met massale vraat van insecten. Vooral in Drenthe leidt dit op diverse plaatsen tot een echt winterlandschap. De meeste insecten zijn dol op eiken. De kaalvraat wordt veroorzaakt door vooral rupsen en bladwespen. De rupsen van de grote en kleine wintervlinder, de eikenprocessierups, de meikevers en rozenkevers zitten ook massaal in de eikenbomen. 
Wie in het bos wandelt heeft de komende weken een grote kans om boommarters tegen te komen. De jongen zijn inmiddels zo oud dat ze meer ruimte nodig hebben en verlaten daarom hun nesten in boomholten. Hun moeder neemt ze mee naar andere schuilplaatsen zoals takkenhopen, holen in de grond en voor makkelijk te beklimmen bomen waar ze in de kroon kunnen liggen, meldt de Zoogdiervereniging.

Meer over:

fenolijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.