Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
16-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
visdief_bram.reinders

© Kleine visdief neemt een hele grote hap. Fotograaf: Bram.Reinders

Het gaat goed met de visdiefjes op het Eemmeer. Dit seizoen hebben zeker 100 paartjes zich genesteld op speciaal aangelegde broedeilandjes in het meer. Vorig jaar was dat slechts 1 paartje. 
Goed nieuws voor de visdiefjes, die het op veel plekken in ons land moeilijk hebben de laatste jaren. Zo zijn er in de Waddenzee en langs de Nederlandse kust steeds minder geschikte broedplaatsen. En in het IJsselmeer is er te weinig voedsel voor de jongen. De broedeilandjes zijn vorig jaar aangelegd door Vogelbescherming en Natuurmonumenten. Lees meer over de visdiefjes in het nieuwsbericht plus een overzicht van de sternen in Nederland. 
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

visdiefjes, fenolijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.