Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
14-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
keizersmantel zelf geschoten
De laatste weken zijn er opvallend veel meldingen van de keizersmantel. De grote oranje vlinder was ooit verdwenen uit Nederland, maar de laatste jaren wordt de keizersmantel steeds vaker waargenomen. Op sommige plekken in de duinen worden dit jaar soms wel tientallen exemplaren bij elkaar gezien. Met name in de Amsterdamse Waterleidingduinen en in het Noordhollands Duinreservaat.
De vlinder is dol op het rijk aanwezige duinkruiskruid. En laat dat plantje nu net giftig zijn voor de massaal aanwezige damherten. Andere vlindersoorten hebben meer last van het herten gegraas. Zo is er in de Waterleidingduinen nauwelijks nog koninginnenkruid of akkerdistel te vinden.
Luuk Punt heeft een paartje keizersmantels gefilmd.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.