Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gansjes gevangen bij Oostvaardersplassen

  •  
26-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gans kleintjes

© Ganzen - Fotograaf Henk Breur

Franse stropers hebben geprobeerd jonge gansjes te vangen in de Oostvaardersplassen en mee te nemen naar Frankrijk. De stropers zijn opgepakt door de politie. 

Stroperij

Vier mannen hadden 45 jonge ganzen en wat eieren gevangen in het beschermde natuurgebied. Vermoedelijk wilden de stropers de dieren gebruiken als levend lokaas voor wilde ganzen. De toppen van de vleugels worden afgeknipt zodat de ganzen als volwassen dieren niet meer kunnen vliegen. Vervolgens worden ze in een weiland gezet. 
Wilde ganzen die over het gebied vliegen zien de jonge ganzen en denken dat het een veilige rustplaats is. Ze gaan bij hun soortgenoten zitten. Op dat moment schieten de jagers de wilde ganzen neer. 

Verboden

Het meenemen van jonge ganzen is stroperij volgens Staatsbosbeheer. "En dat is hartstikke verboden". De Oostvaardersplassen zijn bovendien een beschermd natuurgebied. 
De politie en boswachters zijn de komende tijd extra alert op Franse nummerborden. Franse stropers zouden elkaar tippen over de ganzen in de Oostvaardersplassen.
Bron: NOS , omroep Flevoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.