Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Genomineerd: In krabbengang door kreeftenboeken

  •  
14-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
krabbengang
Charles Fransen, marien bioloog bij Naturalis en boekwetenschapper Alex Alsemgeest schreven een boek over een van de meest opmerkelijke biologen, die Nederland ooit heeft gekend. En zijn hiermee genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs. 'In krabbengang door kreeftenboeken' is een bijzonder eerbetoon aan Lipke Bijdeley Holthuis. Hij was wereldwijd misschien wel de grootste autoriteit op het gebied van krabben, kreeften en garnalen.
Oud Naturalis conservator Lipke Bijdeley Holthuis, die in 2008 is overleden, legde in een halve eeuw tijd werelds grootste collectie krabbelaria bijeen: maakt niet uit wat het is, als er maar een kreeft, krab of garnaal in of op staat. Dat gold ook voor boeken, waarvan hij er duizenden verzamelde. Holthuis deed ook veel onderzoek aan kreeftachtigen. Zo heeft hij honderden nieuwe soorten voor de wetenschap ontdekt. In Nieuw Zeeland leeft er zelfs een garnaal, die zijn naam draagt, als een soort eerbetoon.
Boekgegevens
Titel: In krabbengang door kreeftenboeken
Auteurs: Alex Alsemgeest en Charles Fransen.
Uitgever: Naturalis Biodiversity Center
Pagina’s: 216
Prijs: € 24,95
ISBN: 978-90-6519-0130
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.