Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groene Behandelkamer genomineerd voor Natuurprijs

  •  
14-10-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
veluwe_posbank.jpg
Het InnovatieNetwerk-project 'De Groene Behandelkamer' is genomineerd voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2013. Het thema van de Natuurprijs 2013 is 'Op je Gezondheid!'. Uit een totaal van 80 inzendingen zijn tien projecten genomineerd, waaronder 'De Groene Behandelkamer'.
Buitenbehandeling
Een groep jonge natuurprofessionals ontwierp een unieke ruimte voor behandelingen 'in het groen'. De Groene Behandelkamer is een mobiele unit, die gemakkelijk permanent of tijdelijk gekoppeld kan worden aan een bestaand gebouw (bejaardenhuis, artsenpraktijk, school enz.). Het geeft huisartsen, fysiotherapeuten, psychologisch begeleiders en diverse andere medisch behandelaars de mogelijkheid hun patiënten 'buiten' te behandelen.
Groene ruimte
De Groene Behandelkamer zorgt voor een natuurlijke overgang tussen 'binnen' en 'buiten'. Dit sluit aan bij de trend dat artsen en verzorgers voor hun patiënten en cliënten de voordelen zien van 'buiten' behandelen. Te denken valt aan beweegoefeningen bij revalidatie, gesprekswandelingen voor psychische klachten en sportieve programma's ter voorkoming van diabetes. Niet altijd kan de gehele behandeling buiten worden gegeven. En sommige behandelingen vinden uitsluitend binnen plaats, maar dan draagt een rustgevend uitzicht op een groene omgeving bij aan het langer gezond blijven en sneller genezen. De groene ruimte wordt op deze manier onderdeel van het medisch behandelplan. Eigenaren van natuurgebieden kunnen De Groene Behandelkamer gebruiken om hun pakket aan maatschappelijke producten en diensten te verbreden, al dan niet in samenwerking met partijen uit de zorgsector.
InnovatieNetwerk werkt aan game changers op het gebied van landbouw, agribusiness, voeding en groene ruimte. De Groene Behandelkamer komt voort uit 'Groen Beter Best' dat concrete verbindingen tussen natuur en zorg legt. Met De Groene Behandelkamer draagt InnovatieNetwerk bij aan een beter welzijn, lagere zorgkosten en vitale natuur in Nederland.
De uitreiking van de Natuurprijs 2013 van het Nationaal Groenfonds vindt plaats tijdens de Kennisdag 'Op je Gezondheid' op 29 november a.s bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp.
Informatie over de Natuurprijs 2013 is te vinden op www.nationaalgroenfonds.nl.
http://www.innovatienetwerk.org/nl/bibliotheek/nieuws/983/102013DeGroeneBehandelkamergenomineerd
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.