Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Heeft een luis een luizenleven?

  •  
17-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
In de Rotbeestenverkiezing van Vroege Vogels eindigde de hoofdluis in de Top 10. De meeste kinderen krijgen vroeg of laat last van deze jeuk veroorzakende insecten en willen daar natuurlijk zo snel mogelijk weer van af. Maar hoe leeft zo'n hoofdluis eigenlijk? Bioloog Geert-Jan Roebers weet alles van het luizenleven.
Luizen: hoe kom je eraan? En vooral: hoe kom je ervan af? Daar wordt veel over beweerd in protocollen, mappen en schriftjes. Hele waarheden, maar helaas ook veel halve. In het boek "Hoofdluis" scheidt schrijver Geert-Jan Roebers zin van onzin. Hij weegt inspanning en resultaat van verschillende maatregelen tegen elkaar af. Uitgangspunt is steeds: de biologie van het beestje. Zo maakt hij aannemelijk dat elke school tijdens de vakantie vanzelf luizenvrij wordt. Zonder diepvries, kookwas of gif. In aparte hoofdstukjes beschrijft hij andere alledaagse stekers en bijters: teek, vlo, mier, wesp, bij en kwal. Ook hier geeft kennis rust of wanneer nodig: houvast voor gerichte actie.
Titel: "Hoofdluis en andere stekers, bijters en zuigers"
Auteur: Geert-Jan Roebers
Uitgeverij: Unieboek/Het Spectrum, Houten - Antwerpen
ISBN: 978 90 003 0652 7
Prijs: € 10,00
Op 29 februari 2012 is het Landelijke Luizendag
Foto: Gilles San Martin
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.