Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hotel voor steenmarters

  •  
24-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
steenmarter_andi02_01.jpg

© Fotograaf: andi02

Overlast door steenmarters. Regelmatig lees of hoor je berichten over steenmarters die nestelen in een schoolgebouw of op de zolder van je woning. Daar kunnen ze voor schade en stank zorgen. Maar de steenmarter is natuurlijk een prachtig dier dat niet in het verdomhoekje thuishoort. Sterker nog: je kan ze maar beter in de watten leggen!

Eigen plek voor de steenmarter

Boswachter Pauline Arends van Staatsbosbeheer in Drenthe heeft steenmarters op het erf van haar woning in Hooghalen. En ze houdt kippen. Toen er onlangs een nieuw kippenhok moest komen, heeft zij bovenop het kippenhok een plek voor de steenmarter laten bouwen: een echt steenmarterhotel.
Pauline Arends Steenmarterhotel
Pauline Arends. Fotograaf Henny Radstaak

Tuintips: steenmarter in de tuin

Door het plaatsen van een steenmarterkast voorkom je dat ze in je huis gaan zitten. Bovendien help je een soort die het niet zo makkelijk heeft in Nederland. Bekijk de tips in het filmpje. 

Meer over:

steenmarter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.