Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hulpdiensten druk met stank dood stinkdier

  •  
07-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
Stinkdier

© Stinkdier - Fotograaf Laagvlieger

Een dood stinkdier heeft een deel van een woonwijk in Eindhoven in de stank gezet en de hulpdiensten flink wat werk bezorgd. De politie deed vrijdag uitgebreid verslag van het opmerkelijke voorval, dat afgelopen zondag gebeurde.

Enorme stank van een stinkdier

Buurtbewoners in het stadsdeel Tongelre hadden geklaagd over een ,,chemische lucht''. De penetrante geur bleek afkomstig uit een tuin, waar de agenten een staart uit een emmer zagen steken ,,van iets dat niet meer bewoog'', beschreef de politie de situatie. Het bleek een dood stinkdier. De bewoner verklaarde dat het dier hem herhaaldelijk had aangevallen en besproeid. Hij was naar eigen zeggen onder meer in zijn gezicht geraakt en had daar behoorlijk veel last van.

Irritatie en hoofdpijn

Om zichzelf te verdedigen sloeg hij het dier met een niet nader omschreven voorwerp, met fatale gevolgen. Voor de dood van het beest moet de man zich nog verantwoorden bij de dierenpolitie. De brandweer werd erbij gehaald om de stank het hoofd te bieden. Die was zo erg dat ook de brandweerlieden en agenten hoofdpijn en geïrriteerde ogen kregen. Uiteindelijk trokken ze speciale pakken aan en bespoten ze de tuin met chloor.

Waar komt het stinkdier vandaan?

Stinkdieren komen uit Noord-Amerika en Canada. In Europa worden stinkdieren worden gehouden als pelsdier en huisdier. Soms ontsnappen ze en sinds 2005 leven er zo’n 30 stinkdieren vrij in de Nederlandse natuur.
Bron: ANP

Meer over:

stinkdier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.