Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jongeren willen rol spelen in klimaatbeleid

  •  
31-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen_jeugd_jongeren.jpg
Jongeren wil een prominente rol spelen in het klimaatbeleid. Studenten voor Morgen, Jongeren Milieu Actief en de Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling naar de Verenigde Naties hebben daarom maandag de stichting de Jonge Klimaatbeweging opgericht. De beweging heeft de steun van 22 jongerenorganisaties.
,,Het gaat om onze toekomst. Wij eisen een rol bij het ontwerpen van en in de besluitvorming over het klimaatbeleid'', aldus voorzitter Wilmine van den Bosch. ,,Nederland komt nu niet verder dan een aantal voorzichtige stappen vooruit in de aanpak van klimaatontwrichting. Dat is niet genoeg, daarom bundelen wij onze krachten. Wij eisen een wereld waarin wij wel willen leven. Dat betekent dat Nederland echt een tandje bij moet zetten.”
De Jonge Klimaatbeweging wil van zich laten horen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. De jongeren vinden dat het klimaatbeleid ambitieuzer moet worden dan het energieakkoord en de concept Klimaatwet die nu op tafel liggen.
Vorig jaar hebben de jongeren onder dezelfde naam de krachten al gebundeld rond de klimaattop in Parijs door een gezamenlijk manifest over klimaat te presenteren.
Bron: ANP

Meer over:

jongeren, klimaat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.