Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaatwandelen naar Parijs

  •  
29-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CO2_9faca9.jpg
Marjan Minnesma, directeur van duurzaamheidsorganisatie Urgenda, begint zondag met een voettocht van 580 km naar de grote wereldwijde Klimaattop. Met ‘The Climate Miles’ vraagt ze aandacht voor de actie die nodig is om de klimaatverandering tegen te gaan. Elke dag lopen er prominenten met Minnesma mee, zoals oud politica Femke Halsema, actrice Katja Schuurmans en cabaretier Pieter Derks. De wandeltocht van bijna 30 dagen start om 12:00 uur vanaf het Neude in Utrecht. Vroege Vogels spreekt haar, vlak voor haar vertrek.
Aanleiding is de 21e Klimaattop (COP21) in Parijs, die eind november begint. De regeringsleiders van bijna 200 landen moeten daar samen tot een akkoord komen hoe ze de opwarming van de aarde onder de twee graden gaan houden. 
Urgenda won eerder dit jaar de Klimaatrechtszaak tegen de staat. Nederland moet van de rechter een minimale CO2-reductie realiseren van 25% voor 2020. Het kabinet is in beroep gegaan tegen de uitspraak.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.