Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer dode dieren bij stalbranden dan vorig jaar

  •  
16-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brandweer vuur

© bron Pixabay

Op dit moment ligt het aantal overleden dieren door stalbranden al hoger dan het totale aantal van vorig jaar. Dit jaar zijn er 225.000 dieren omgekomen. In heel 2016 waren dat er 201.000. Dat blijkt uit cijfers van Wakker Dier.

Maatregelen

Wakker Dier wil dat er zo snel mogelijk maatregelen worden genomen. "Dat er dit jaar al zo veel slachtoffers zijn, is schokkend. Zeker als je bedenkt dat er door betere regels veel leed voorkomen had kunnen worden", aldus een woordvoerder van Wakker Dier.

Sprinklers en bluswater

De dierenwelzijnsorganisatie wil dat er verplicht sprinklerinstallaties en brandmelders in de stallen geplaatst worden. Ook wil de organisatie dat er voldoende bluswater, betere vluchtwegen, brandveilige ventilatiesystemen en een verplichte keuring van elektrische installaties. Verder wil Wakker Dier dat de huidige regels ook gaan gelden voor stallen die voor 2014 gebouwd zijn.

Cijfers

Sinds 2008 kwamen bij stalbranden meer dan 1,5 miljoen dieren om, meestal kippen of varkens. “In 2011 werden in het Actieplan Stalbranden diverse maatregelen aangekondigd om de stallen veiliger te maken, maar zolang er nog zoveel dieren bij stalbranden omkomen, zijn die voor ons niet voldoende”, aldus Wakker Dier.
Bron: ANP

Meer over:

stalbrand
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.