Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Meer groen nodig in Randstad'

  •  
16-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
rotterdam.jpg
In en om de grote Nederlandse steden moeten de komende jaren meer parken en wandelgebieden worden aangelegd. Dat staat volgens De Telegraaf in een aanbeveling van de Gezondheidsraad, een wetenschappelijk adviesorgaan dat regering en parlement raad geeft over onder meer veiligheid en effectiviteit van medische behandelingen en gezonde arbeidsomstandigheden.
In het advies betrekt de Raad het in 2015 door Nederlandse epidemiologen vastgestelde verband tussen de hoeveelheid natuur in de nabijheid en de algemene gezondheid, de geestelijke gezondheid en de overlijdenskans. ,,Contact met groen kan helpen bij het herstel van stress en aandachtsmoeheid.''

Randstad schiet tekort

Over het hele land bezien is volgens de Gezondheidsraad genoeg aanbod van recreatiegroen, maar het is erg ongelijk verdeeld. ,,De Randstad schiet duidelijk tekort.''
Bron: ANP

Meer over:

randstad, parken, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.