Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlander redt zeearend in Noorwegen

  •  
05-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
225 keer bekeken
  •  
Zeearend

© Fotograaf: boshuis

Tijdens een vistocht in Noorwegen heeft Ron Nederpelt uit Monster een zeearend uit het water gered. De vogel was door een gevecht in de zee beland. Zijn verenkleed was doorweekt geraakt en daardoor kon de vogel niet meer vliegen. Met hulp van Nederpelt kon de zeearend uit het water komen en zijn vleugels drogen aan de lucht. 

Gevecht tussen zeearenden

Nederpelt en drie vismaten waren in de buurt van Bodo op volle zee aan het vissen op kabeljauw en heilbot. De kleinere vissen gooiden ze terug in zee. Dit trok de aandacht van onder andere twee zeearenden, die vervolgens in de lucht onenigheid met elkaar kregen. Een gevecht volgde, waarbij een van de zeearenden in het water stortte. Nadat de vogel nog een keer werd aangevallen, draaide de zeearend op zijn rug en bewoog wild met zijn vleugels. 

Drogen

Ron Nederpelt heeft de zeearend uit het water getrokken en hem geholpen met het drogen van zijn vleugels. De vogel spartelde niet tegen, maar Nederpelt heeft de snavel en klauwen van het dier goed in de gaten gehouden om verwondingen te voorkomen. In onderstaand filmpje is te zien hoe Nederpelt de zeearend vasthoudt terwijl deze zijn vleugels droogt.
Bron filmpje en artikel: Westlanders nu . Gefilmd door  Rob de Blois.

Meer over:

nederland, zeearend
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.