Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlandse boeren willen afschot van dassen

  •  
07-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
das_33.jpg

© Fotograaf: ed71dekker

Nederlandse boeren pleiten voor afschot van dassen. Dat stelt LTO Noord voorzitter Jakob Bartelds in het radioprogramma Dit is de Dag. Volgens hem is de populatie inmiddels zo groot dat 'verantwoord faunabeheer' nodig is om schade te voorkomen.

6000 dassen

Jaap Dirkmaat van Stichting Das&Boom is het hier totaal niet mee eens. "Er zijn in Nederland een paar miljoen koeien en varkens en maar 6.000 dassen. We wonen op een levende planeet die we moeten delen met de natuur. Niet in een steriel laboratorium waarin je vee kunt houden."

Schade

Dirkmaat en Bartelds discussieerden over de groeiende dassenpopulatie in het radioprogramma. Volgens Dirkmaat voeren de boeren een hetze tegen de das. Het dier wordt het leven zuur gemaakt. Bartelds noemt dat boeren veel last hebben van schade aan hun gewassen door de das. Ook zouden trekkers wegzakken in de holen die dassen graven in de grond. Dirkmaat noemt dit onzin. 
Beluister het hele gesprek hier terug

Meer over:

das
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.