Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe paddensoort ontdekt in de VS

  •  
24-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bufo williamsi

© Bron: M.R. Gordon, Zootaxa.

Wetenschappers van de Universiteit van Nevada in de VS hebben een nieuwe paddensoort ontdekt, genaamd Bufo williamsi . Dit is zeer bijzonder omdat de laatste ontdekking van een paddensoort dateert uit 1968. Het dier is ontdekt in het Grote Bekken, in het westen van de VS. Hier leven de beestjes in een gebied van maar 6 vierkante kilometer. De onderzoekers hebben hun ontdekking gedeeld in het wetenschappelijk tijdschrift Zootaxa.

Andere kleur

De 5 centimeter grote pad behoort tot het geslacht Bufo . Ze lijken veel op de in Noord-Amerika voorkomende noordelijke pad. Maar hebben een ander kleurpatroon en hebben een kleinere lichaamsgrootte. Ook uit DNA-analyse blijkt dat het om een andere soort gaat.

Bedreigd

De 'nieuwe' paddenpopulatie leeft in kleine, vochtige habitats volledig gescheiden van andere paddensoorten. Deze leefgebieden worden helaas nu al weer bedreigd door de aanleg van zonneparken en de winning van aardwarmte in het gebied.
In Nederland hebben we ook twee padden uit het Bufo -geslacht namelijk de gewone pad ( Bufo bufo ) en de rugstreeppad ( Bufo calamita ).
Gewone pad

© j. werther

Gewone pad, fotograaf J.werther.
rugstreeppad_02.jpg
De rugstreeppad.

Meer over:

pad
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.