Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ontdek de natuur wereldwijd met Google Earth

  •  
07-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
211 keer bekeken
  •  
Aarde_NASA-Goddard-Space-Flight-Center-Flickr.jpg

© Foto: NASA Goddard Space Flight Center (Flickr Creative Commons)

De natuur over de hele wereld is nu te ontdekken via het vernieuwde Google Earth. Aan de gedetailleerde satelietbeelden zijn ook foto's, filmpjes en livestreams toegevoegd, waarmee je live mee kunt kijken naar bijvoorbeeld beren in Alaska. 

Virtuele tours in de natuur

Het belangrijkste nieuwe onderdeel van Google Earth is Voyager, wat bestaat uit Engelstalige tours die je langs opvallende locaties leiden. Soms is hier audio of video aan toegevoegd. De tours zijn samengesteld door bekende mensen of gezaghebbende organisaties. In de sectie natuur worden tours geleid door bijvoorbeeld David Attenborough en Jane Goodall.

Livestreams

Voor de livestreams is Google een samenwerking aangegaan met Explore.org. Zij bieden livestreams aan van dieren over de hele wereld, zoals papegaaiduikers of dolfijnen. In verschillende Voyager-tours zijn de live-streams ingebouwd. De livestreams van de beren in Alaska zijn een van de mooiste livestreams die te zien zijn. Bekijk één van de livestreams hieronder:

Meer over:

natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.