Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Overstekend wild

  •  
16-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wild_zwijn_02.jpg
Vroege Vogels is gestart met twee splinternieuwe webcams in de natuur! In de rubriek Overstekend Wild kun je 24 uur per dag vanuit huis meekijken welke dieren de oversteek wagen over twee natuurbruggen op de Veluwe.
Natuurbrug
Natuurbruggen zijn kunstmatige oversteekplaatsen die verschillende ecosystemen met elkaar verbinden, bijvoorbeeld door een weg of spoorlijn te overbruggen. Dankzij deze wildwissels wordt de ecologische hoofdstructuur verbeterd en kunnen er grotere en gezondere populaties ontstaan.

Onderzoek

Via de camera’s kunnen we de trek van allerlei dieren scherp in de gaten houden. Dit is niet alleen leuk, maar ook interessant omdat kijkers een steentje bij kunnen dragen aan de kennis over het gebruik van de natuurbruggen.
Behalve de webcams op de ecoducten zullen we in Vroege Vogels TV aandacht besteden aan andere manieren waarop dieren de weg oversteken of er onderdoor kruipen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.