Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Pieterburen vangt kleinste zeehondenpup ooit op

  •  
25-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeehond_81.jpg

© Gewone zeehond. Fotograaf: jangerhardus

Een zeer kleine gewone zeehondenpup is drijvend op zee gevonden en naar het Zeehondencentrum Pieterburen gebracht. Doordat het nog zo vroeg in het jaar is, heeft deze zeehondenpup de twijfelachtige eer om de kleinste te zijn die het centrum ooit heeft verzorgd. Vorig jaar kwam de eerste zeehondenpup op 8 mei binnen.

Zeehondenpup van 5 kilo

De huiler is te vroeg geboren en weegt net 5 kilo. Normaal weegt een pup bij de geboorte 2 tot 3 kilo meer. Een groep opvarenden van een robbentochtenboot uit Vlieland zag het zeer kleine zeehondje op zee drijven. Ze brachten de pup naar Pieterburen. Medewerkers van Pieterburen denken dat de pup geboren is op een zandplaat die bij hoog water onderloopt. Vermoedelijk kwam de geboorte ook voor zijn moeder te snel en heeft zij geen kans meer gezien een betere plaats te bereiken om haar pup ter wereld te brengen. Te vroeg geboren pups zijn vaak erg zwak.
Op de site van Pieterburen wordt een dossier bijgehouden over deze zeehondenpup.
Bron: ANP

Meer over:

zeehonden, zeehond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.