Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Plastic Soup Surfer peddelt de Rijn af

  •  
23-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
Plastic soup surfer vaart de Rijn af

© Plastic Free Seas Foundation

Hij legt met zijn surfplank een  route van 1200 kilometer, de hele Rijn af. Van Zwitserland tot aan de monding bij Rotterdam. Per dag legt hij staand op zijn surfplank zes tot acht kilometer per uur af. Merijn Tinga is milieuactivist en bekend als de Plastic Soup Surfer. Hij vraagt met zijn tocht aandacht voor het argeloos dumpen van afval in de natuur en dan met name in onze wateren.

Peddelen op de Rijn

Volgens Tinga wordt het water in de Rijn almaar vuiler naarmate je meer naar zee gaat. In de Rijn dobbert nu rond de 40 ton plastic, dat langzaam uiteenvalt in piepkleine deeltjes die van zeeën en rivieren een plastic soep maken. Dieren krijgen deze deeltjes ook binnen. 
Samen met de Technische Universiteit Delft bouwde Merijn Tinga een surfboard dat gemaakt is van afval bestaande uit plastic doppen en flessen. Op dit surfboard hoopt de plastic soup surfer op 28 juni 2017 Rotterdam binnen te peddelen, dan zijn de 1200 kilometer achter de rug.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.