Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘Potvis’ bij Belgische kust blijkt bruinvis

  •  
21-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bruinvis

© Bruinvis - Foto Studio Bruinvis

Voor de Belgische kust is in januari toch geen potvis waargenomen, maar een 'doodgewone' bruinvis. Dat hebben twee biologen vastgesteld na uitgebreid onderzoek van het fotomateriaal. De deskundigen die hadden bevestigd dat het om een zogeheten Kleinste potvis ging kunnen zich vinden in de conclusie, meldt Natuurpunt dinsdag.
Afgaand op de grootte, vorm en plek van de rugvin en het duikgedrag van het zeezoogdier kon het geen potvis zijn geweest, aldus de twee wetenschappers. De waarnemers hadden ook de afstand verkeerd ingeschat, waardoor het dier groter leek dan het in werkelijkheid was.
De kleinste potvis, een tandwalvis die 2,70 meter lang kan worden, zwemt normaal gesproken in (sub)tropische wateren en wordt zelden gezien in Europa. Bruinvissen daarentegen komen volop voor in de Noordzee.
Bron: ANP

Meer over:

bruinvis, potvis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.