Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ruben: Boompieper

  •  
05-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ruben trekt deze week met zijn camera door Nationaal Park Veluwezoom. Hij komt daar onder andere de onopvallende boompieper en de felgele gaspeldoorn tegen.
Boompieper
Wat kleur betreft is de boompieper niet echt onderscheidend, maar het is een échte luchtacrobaat. Zijn kunsten zijn vooral in de maanden april en mei te bewonderen. De boompieper klimt naar het topje van de boom en vliegt recht de lucht in. Vervolgens laat hij zich met stijve vleugels en hangende poten weer naar beneden zakken om te landen in de boom waar hij vandaan kwam.
Gaspeldoorn
De gaspeldoorn heeft een speciale functie op de smeltwaterdalen in Nationaal Park Veluwezoom. Hij vormt struwelen waar grote grazers niet komen door de grote en scherpe doorns van de plant. Omdat de grote grazers deze struwelen vermijden kunnen er planten groeien die anders weg gegraasd zouden worden door edelherten of runderen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.