Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Staatsbosbeheer stopt particuliere bomenkap

  •  
17-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
694 keer bekeken
  •  
Bomenn_01.jpg
Particulieren mogen geen bomen meer kappen in de bossen van Staatsbosbeheer. Alle contracten daarover worden beëindigd, meldt het bosbedrijf vrijdag. Aanleiding zijn recente ongelukken met bomenkap. Zo overleed in januari iemand uit Hengelo, nadat de boom die hij in Emmen wilde omzagen op hem en iemand anders was gevallen.

Staatsbosbeheer kapt zelf

In totaal hebben 2000 particuliere houtzagers een contract met Staatsbosbeheer. Ze mogen tegen betaling maximaal 15 kuub brandhout oogsten van bomen die door de bosdienst zijn aangewezen. Het hout is voor eigen gebruik. De contracten lopen tot 15 maart. Het zagen door particulieren was na het ongeluk in Emmen al opgeschort. Mogelijk gaat Staatsbosbeheer het hout zelf (laten) kappen, om het dan geveld en wel te verkopen aan particulieren.
Bron: ANP

Meer over:

staatsbosbeheer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.