Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stadsmormels: Nieuwe tv-serie over natuur in de stad

  •  
18-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1100 keer bekeken
  •  
meerkoet_Frank-Linssen.jpg

© Fotograaf: Frank-Linssen

De serie StadsMormels gaat over de inwoners van Amsterdam. Niet de mensen in de stad staan centraal, maar juist de dieren die van de hoofdstad hun thuis hebben gemaakt. In de serie is te zien hoe het leven met mens en dier met elkaar is vervlochten.

Dieren in de stad

In iedere aflevering wordt een ander dier uitgelicht. De meeste zijn bekende stadsbewoners; de brutale meerkoet in de gracht, de huismuis in de voorraadkast en de exotische groene halsbandparkiet in het park. De aanwezigheid van de dieren leidt tot reacties bij de mens, want niet iedereen is blij met de dierlijke bewoners. Toch zijn er ook Amsterdammers die er alles aan doen om de dieren naar de stad toe te lokken.
De zesdelige serie laat zien hoe de mensen zich enorm druk maken over de dieren in de stad. We doen verschrikkelijk ons best om alles te reguleren, af te stemmen en in juiste banen te leiden. Maar de serie toont dat de dieren zich daar vaak helemaal niets van aantrekken.

Brutale meerkoet

Een van de meest brutale stadsmormels is de meerkoet. Ooit afkomstig van het platteland heeft deze vogel zich fantastisch weten aan te passen aan het stadse leven. En ondertussen kent de vogels nog vele geheimen. Zo kan de meerkoet enorme afstanden afstanden afleggen, vliegend in de nacht. En komt deze watervogel wereldwijd voor, van Australië tot in de Sahara. De meerkoet: een buitengewoon stadsmormel.
Bekijk de promo:
Vanaf zaterdag 20 mei is StadsMormels elke zaterdagavond te zien om 22.05 uur op NPO1

Meer over:

stadsmormels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.