Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Stop de handel in wilde dieren op Marktplaats

  •  
20-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geen wilde dieren tussen de lego en de tuinstoelen: (klik hier) teken de petitie
Te gemakkelijk
Op Marktplaats vindt een levendige handel plaats in wilde dieren. Met hetzelfde gemak waarmee je op deze verkoopsite een set tuinstoelen op de kop tikt, kun je er een oehoe, een reiger, een eekhoorn of een python kopen. Dieren die zeer speciale zorg behoeven, maar die door de verkoop van particulieren onderling hun leven vaak slijten onder zeer onnatuurlijke en kommervolle omstandigheden in kooien, huiskamers en schuren.
Illegale handel
Niet alleen het welzijn van deze dieren is in het geding. De verkoop werkt illegale handel en roof uit de vrije natuur in de hand. Door ontsnapping of het loslaten van dieren ontstaan bovendien risico’s voor de natuur.
Stoppen
Vroege Vogels streeft ernaar de internethandel in wilde dieren tussen particulieren onderling uit te bannen. Wilde dieren zijn geen spullen die thuishoren tussen oud speelgoed en tweedehands tuinmeubilair. Vroege Vogels vindt dan ook dat Marktplaats de handel in wilde dieren moet stoppen.
Ebay
De handel in wilde dieren is wettelijk toegestaan. Onder grote maatschappelijke druk is Ebay, het moederbedrijf van Marktplaats, in 2005 echter gestopt met de handel in alle dieren. Marktplaats zou dit voorbeeld moeten volgen.
Steun de wilde dieren: (klik hier) teken de petitie
Bron: Vroege Vogels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.