Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Teken vroeg dit jaar

  •  
03-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
439 keer bekeken
  •  
Teken_01.jpg
Het regent de laatste weken aan meldingen van tekenbeten. Ze zijn er vroeg bij dit jaar, dus oppassen geblazen.
Vanaf maandag is het ook weer de week van de teek. Twee jaar geleden startte Wageningen University samen met het RIVM de Tekenradar . Op deze site kan je zien wat de tekenactiviteit per gebied in Nederland is. En dat is belangrijk om te weten want, hoe hoger de activiteit, hoe groter de kans om gebeten te worden. Door de zachte winter en de tot nu toe warme lente zijn de teken dit jaar vroeg actief. Zondag komt Arnold van Vliet van de Natuurkalender met de jongste resultaten van de tekenradar.
Jaarlijks lopen ruim 1 miljoen Nederlanders een tekenbeet op. En dat aantal groeit. Ook het aantal mensen met de ziekte van Lyme neemt toe.
Week van de teek
Vanaf maandag 7 april is het weer de landelijke week van de teek . Die wordt ieder jaar, in het begin van de lente, gehouden om mensen bewust te maken van het gevaar van een tekenbeet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.