Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Thoreau op Tiengemeten

  •  
07-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Jelle Reumer
Hoogleraar paleontologie Jelle Reumer is zes weken lang neergestreken op Tiengemeten, om er te werken aan een boek over de Amerikaanse natuurvorser en schrijver Henry David Thoreau. Veel Nederlanders kennen de naam Jac. P. Thijsse wel, meestal van de ouderwetse Verkade-albums. Maar Henry David Thoreau is hier minder bekend.
Thoreau was een groot kenner van de natuur, struiner, wandelaar, natuurfilosoof en schrijver. Veel Amerikanen kennen vooral zijn bekendste boek Walden, geschreven tijdens zijn tweejarig verblijf in een hut aan de rand van een meertje bij Concord, Massachusetts. Dat we hier nog nooit van Henry Thoreau hebben gehoord vindt Jelle Reumer heel jammer, omdat er een directe link bestaat tussen Thoreau (1817 – 1862) en Thijsse (1865-1945). En daarmee dus ook tussen Thoreau, de oprichting van Natuurmonumenten en het eiland Tiengemeten.

Meer over:

natuurfilosofie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.