Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TV: ooievaars en zeldzame eikelmuis

  •  
18-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Ooievaar in de wind

© Fotograaf: Leonphoto

Deze week in Vroege Vogels TV: Menno ziet een uiterst zeldzame eikelmuis en Milouska ringt een ooievaar. In de IJsselvallei laat het winterkoninkje van zich horen. En in de vogelzangcursus ‘Wat hoor ik?’ deze week: de merel.
De eikelmuis is een van de zeldzaamste muizen in ons land: er leven slechts enkele tientallen in het zuidpuntje van Limburg. Speciale nestkastjes bieden de eikelmuis in België een plek om te slapen. In Limburg zijn nu ook zulke kastjes opgehangen, in de hoop de voor ons land uiterst zeldzame eikelmuis te redden.
Eind jaren zestig was de ooievaar vrijwel verdwenen uit het Nederlandse landschap. Een herintroductieprogramma heeft er voor gezorgd dat er inmiddels weer 900 broedparen zijn. Een geweldig succes dus voor deze iconische vogel. Milouska helpt met ringen van een ooievaar.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.