Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TV: roeken en wit kalfje

  •  
07-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wit galloway kalfje

© Wit galloway kalfje

Deze week in Vroege Vogels TV: luidruchtige roeken en de terugkeer van de otter in het Naardermeer. Verder sfeervolle lentebeelden van het zeldzame witte Galloway-kalfje in de Ooijpolder. In de Cursus Vogelzang de vogel die klinkt als een fietspomp: de koolmees.
Voor het eerst sinds 50 jaar zwemt er weer een otter rond in het Naardermeer. Het roofdier werd op meerdere plekken met cameravallen vastgelegd. Menno gaat met boswachter Luc Hoogenstein het water op en neemt een kijkje in het nieuwe leefgebied van de otter.
Het witte kalfje dat onlangs is geboren in de Gelderse Ooijpolder is geen albino, want hij heeft geen rode ogen. Wel heeft hij overduidelijk minder pigment als gevolg van een genetische afwijking. Zijn gezondheid lijdt daar niet onder: hij springt dartel in het rond, constateert Milouska.
De roek is een veelvoorkomende vogel in het oosten van het land. De indrukwekkende kraaiensoort leeft in grote kolonies waar het nu een drukte van belang is, en dat midden in de stad. Maar daar is niet iedereen van gediend.
Vroege Vogels TV, dinsdag 11 april om 19.20 uur op NPO2

Meer over:

galloway, otter, roeken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.