Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TV: zeearend en walvisbotten

  •  
14-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
zeearend_52.jpg

© Zeearend met prooi. Fotograaf: Paulcools

Deze week in Vroege Vogels TV: broedende zeearenden en een schuur vol walvisbotten op Texel. Verder onderzoek naar het verschil tussen koolmezen in de stad en op het platteland. In de Cursus Vogelzang deze week: de spreeuw.

Broedende zeearend

De zeearend is met een spectaculaire comeback bezig: hij broedt nu ook in Biddinghuizen. Boswachter Thomas van der Es neemt ons mee naar de Biesbosch, waar dit jaar zelfs twee koppels zeearenden broeden. En er zijn daar ook twee paartjes visarend te vinden.

Collectie walvisbotten

Menig visser zal balen als hij na het ophalen van zijn netten geen vis maar oude botten aantreft. Voor visser Adrie Vonk is dat juist een cadeautje. Vanaf de jaren tachtig verzamelt hij botten en fossielen van walvissen en mammoeten. Menno neemt een kijkje in de schuur waar deze unieke verzameling ligt opgeslagen.
Vroege Vogels TV, dinsdag 18 april om 19.20 uur op NPO2.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.