Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veel zeldzame vogels in oktober

  •  
01-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
BladkoningVV001

© Bladkoning

De oktobermaand was een topmaand voor vogelaars die bijzondere vogels wilden zien, schrijft de NRC. ,,Oktober bood de meest extreme vogelwaarnemingen", zegt Marten Miske, vicevoorzitter van Dutch Birding, een Nederlandse wetenschappelijke organisatie die onder meer de vogeltrek bestudeert. ,,Vooral de al drie weken aanhoudende oostenwind bracht veel zangvogels en andere bijzondere soorten uit Oost-Europa en Azië naar Nederland."

Social media

Volgens Miske zijn social media onmisbaar voor vogelaars. Ze kunnen daarmee de routes van trekvogels in kaart brengen en vogels als het ware ,,aan zien komen".

Bergheggemus

Hoogtepunt was de bergheggemus die op 21 oktober op de Maasvlakte bij Rotterdam neerstreek. Het was voor het eerst dat dit vogeltje in Nederland te zien was. Maar zangvogels als de witkopgors en bladkoning of de roofvogel bastaardarend waren ook bijzonder.
Beluister hier  het radio fragment over de bladkoning en andere trekvogels die ons land aandoen.
Bron: ANP & Dutch Birding

Meer over:

vogels, bergheggemus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.