Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veertien zwijnen gedood door aanrijding

  •  
26-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ZG wild zwijn - groot
Veertien jonge wilde zwijnen zijn in de nacht van zondag op maandag gedood door een aanrijding op de N69 in Valkenswaard. De kudde zwijntjes werd op de weg tussen Eindhoven en Valkenswaard aangereden door een personenauto. De politie heeft laten weten dat de auto zwaar beschadigd is, maar de inzittenden ongedeerd zijn gebleven. 

Zwijnen in Brabant

Door de groeiende populatie wilde zwijnen komen aanrijdingen in het zuidoosten van Brabant steeds vaker voor. Vorig jaar werden er 34 geteld en het aantal komt dit jaar waarschijnlijk veel hoger uit, verwacht secretaris Cor Louwers van de Brabantse stichting Stichting Afhandeling & Monitoring Fauna (SAMF) die wildaanrijdingen afhandelt.

Aangereden biggen

Een aanrijding met veertien dode dieren is volgens Louwers zeer uitzonderlijk. Hij denkt dat de groep zwijnen op de weg heeft gestaan en gaat ervan uit dat drie moederzwijnen wel op tijd de berm hebben bereikt en zijn gevlucht. Een paar aangereden biggen zijn met een kogel uit hun lijden verlost.
Wilde zwijnen hebben zich een aantal jaren geleden vanuit Limburg in de natuurgebieden rondom Eindhoven gevestigd. 
Bron: ANP

Meer over:

wild zwijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.