Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veertig jaar schrijven over vogels

  •  
13-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Koos van Zomeren

© Fotograaf: Henny Radstaak

Dit jaar is het boek 'Alle Vogels' verschenen, met verzamelde natuurcolumns van Koos van Zomeren. Van z'n allereerste column over de huismus in 1977, geschreven voor Nieuwe Revu, tot aan de havik, dat Koos in 2014 schreef voor en voorlas in Vroege Vogels.

Schrijven over de natuur

In hele  eerste uur van deze uitzending wandelen we met Koos van Zomeren over de heide van Planken Wambuis, tussen Arnhem en Ede, een van de gebieden waar hij vaak (met zijn hond) te vinden is. Het gesprek gaat over hoe Van Zomeren er veertig jaar geleden toe kwam om over natuur te gaan schrijven, over de kennis die hij in al die jaren heeft vergaard - met behulp van vele deskundigen, over hoe het er voorstaat met de natuur en er passeren wat mooie anekdotes. Verteld zoals Koos het ook kan opschrijven. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.