Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veldgids amfibieën en reptielen

  •  
12-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
boomkikker

© Boomkikker - Fotograaf jvriens

Ooit gehoord van de mediterrane kameleon? Of de luipaardslang, de taurische hagedis en de brilsalamander? Ze staan allemaal in de kersverse veldgids amfibieën en reptielen van Europa. Natuurlijk staan ook de bekende soorten uit Nederland zoals de bruine kikker en de rugstreeppad in de veldgids.

Seizoen

Het boek komt uit terwijl het seizoen voor deze soorten volop aan de gang is. Met de warmere temperaturen van deze week barst het van de zingende boomkikkers en de zonnende adders en ringslangen.

Nieuwe soorten

Opvallend is dat in de veldgids ook enkele nieuwe soorten en opnieuw ontdekte soorten staan. In Vroege Vogels een gesprek met de twee samenstellers van de veldgids, Ton Stumpel en Henk Strijbosch, die beiden jarenlang onderzoek deden naar amfibieën en reptielen. In binnen- en buitenland. Soms moesten ze halsbrekende toeren uithalen om bepaalde soorten te kunnen vastleggen.
Titel boek: Veldgids amfibieën en reptielen
Auteur: Ton Stumpel en Henk Strijbosch,
Uitgeverij: KNNV Uitgeverij
Reeds verschenen

Meer over:

amfibieeen, reptiel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.