Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Video: verrassende zwemmers!

  •  
22-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
voszwemt2.jpg

© Fotograaf: AngelaLouwe

Veel dieren blijken veel beter te kunnen zwemmen dan je misschien zou denken. In deze video zie je bijvoorbeeld een supersnelle hermelijn, een spetterende mol en een haas die in het water wordt geduwd.
Prima zwemmers
De meeste viervoeters zoals de vos, de haas en de hermelijn zijn prima zwemmers. Ook de mol weet zich goed te redden. De vleermuis heeft het zichtbaar moeilijker, maar hij haalt de oever en weet zich op de kant te hijsen.
Spartelende gaai
Uiteraard kunnen veel vogels ook goed zwemmen, denk aan watervogels als meerkoeten en futen. Deze vogels hebben adaptaties waardoor ze blijven drijven, zoals waterafstotende veren. Dat geldt alleen niet voor de gaai in het filmpje. Door met z'n natte vleugels te slaan kan hij wel even z'n kop boven water houden, maar om uit het water te komen heeft hij wat hulp nodig.
De beelden zijn van Els Boode, Ton van de Blaak. Jan Tetteroo, René Droog, Hans Wolters en Wilma Bloem.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.