Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogeldeskundige ontdekt nieuwe papegaai

  •  
27-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
amazonepapegaai

© Ter illustratie een amazonepapegaai - Bron Pixabay

Het gebeurt niet vaak dat een nieuwe vogelsoort wordt ontdekt, maar een Mexicaanse vogeldeskundige had onlangs het geluk van zijn leven. Hij werkte aan een boek over papegaaien op het schiereiland Yucatán. Tijdens zijn laatste bezoek aan het gebied ontdekte Miguel Gómez Garza een nieuwe soort
Het gaat om een papegaai met een rood voorhoofd en blauwe uiteinden op hun groene vleugelveren. ,,Ik kon het niet geloven'', zegt Gómez Garza over het moment dat hij de groep papegaaien zag neerstrijken in een boom. De ontdekking is dinsdag bekendgemaakt. De papegaai is vernoemd naar de ontdekker en heet nu Amazona gomezgarzai .
Het determineren van amazones kan erg moeilijk zijn; de meeste soorten zijn zeer variabel, gelijken sterk op andere soorten of kennen verschillende ondersoorten die ook weer erg variabel kunnen zijn. 
Gómez Garza is dierenarts en werkzaam bij een universiteit in het Mexicaanse Monterrey.
Bron: ANP

Meer over:

papegaai
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.