Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogelfestival Oostvaardersplassen komt terug

  •  
13-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ijsvogelvisje.jpg
Het Vogelfestival, dat van 2004 tot en met 2008 in de Oostvaardersplassen bij Lelystad werd georganiseerd, keert dit jaar terug. Dat meldde organisator CameraNU.nl dinsdag. Het vernieuwde festival zal op 25 en 26 augustus plaatsvinden onder de naam Dutch Bird Fair.
Vogelfestival
Het Vogelfestival stierf na 2008 een stille dood, omdat de toenmalige organisator Vogelbescherming Nederland te veel tijd kwijt was aan het evenement. CameraNu.nl dook in het gat en hoopt dit jaar op maximaal 15.000 vogelliefhebbers.
Vogelfotografie
De voorgaande edities trokken tussen de 6.000 en 10.000 bezoekers. De Dutch Bird Fair richt zich grotendeels op vogelfotografie, maar biedt ook lezingen, workshops, excursies en marktkramen die gericht zijn op vogels.
Terugkerend evenement
De organisatie hoopt van de Dutch Bird Fair weer een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De opzet is breder, zodat het festival niet alleen voor ,,hardcore-vogelliefhebbers'' interessant is, aldus een woordvoerder van CameraNu.nl.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.