Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wat slachterij VION niet laat zien

  •  
13-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2655 keer bekeken
  •  
Varkens_actie.jpg
Deze week heeft de Tweede Kamer de motie van de Partij van de Dieren die vroegen om cameratoezicht in alle Nederlandse slachthuizen met een ruime meerderheid aangenomen. Nu komt VION, de grootste slachterij van Nederland, met een film waarin het bedrijf transparant is over hoe de slacht van de varkens in zijn werk gaat. Varkens in Nood vindt deze boodschap echter onvolledig want het voor de varkens belangrijkste onderdeel wordt overgeslagen en blijft een goed bewaard geheim.

Stikken door CO2

De varkens worden namelijk in bedwelmingskamers met koolzuurgas (CO2) verdoofd. Door het gevoel dat ze stikken en de pijn van het gas in de longen raken de varkens in de afgesloten ruimte vaak in blinde paniek voordat ze na twintig lange seconden bewusteloos neervallen. Het inademen van CO2 zorgt namelijk voor een ondraaglijke ademnood, angst, hyperventilatie en extreme stress. VION laat dit volgens Varkens in Nood bewust niet zien en heeft z’n eigen campagnevideo gemaakt waarin dit wel te zien is.
Let op! de beelden zijn schokkend. Varkens in Nood is een petitie gestart waarmee iedereen VION direct kan oproepen om eerlijk te zijn over de slacht.
Bron: Varkens in Nood en Partij van de Dieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.