Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Welke zeldzame haai spoelt aan op Zeeuws strand?

  •  
22-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
doornhaai

© Doornhaai - Bron Wikipedia

Op het strand bij Dishoek, iets ten westen van Vlissingen, zou volgens verschillende bronnen een doornhaai aangespoeld zijn. Het dier is bedreigd in de EU en staat daarom op de Rode Lijst. In de Nederlandse wateren wordt deze haai zelden aangetroffen.
Maar De Dutch Shark Society reageerde via Twitter dat het niet om een doornhaai gaat maar een gladde gevlekte haai. De stervormige vlekken zijn bij de gevlekte gladde haai soms duidelijk en talrijk, soms zijn ze echter vaag en schaars en soms zelfs geheel afwezig. De laatste jaren wordt met name in de Zeeuwse wateren een toename van de gladde gevlekte haai geconstateerd. In Nederland heeft de gevlekte gladde haai de status van kwetsbare soort.
Volgens het Zeeuwse dagblad, de PZC, is de haai voor onderzoek overgebracht naar het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam en zal daar gedetermineerd worden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.