Forum

Nieuwste vragen

welk plantje is dit

Dit plantje vond ik in een getijdengebied langs de Nieuwe Maas bij Krimpen aan de Lek. Het schermpje -wat eigenlijk geen schermpje lijkt- heeft een doorsnede van plm 2,5 cm en is zo'n 3,5 à 4 cm hoog. De stengels zijn plm 30cm lang.

welke boktor?

Donderdag 20 juli aangetroffen bij het Prielenbos in Zoetermeer. Veel riet en veel dezelfde soort schermbloemen. Met behulp van "Boktorren determineren"(Nederlands Soortenregister) kom ik uit bij gevlekte smalboktor.Heb ik het goed gedaan?Vriendelijke groet,Tjerk

Welke wants?

Wie o wie weet wat voor wants dit is? Tenminste, ik denk dat het een wants is omdat hij bij gevaar naar de andere kant van het blad loopt en zich niet, zoals een kever, laat vallen. Zit op klaverblad. Of is hij nog half larve?

Draaihals?

Vogeltje op bijgaande opname is dat een draaihals?Foto ( heb er meerdere) is gemaakt met de macrolens op 4 á 5 mtr afstand in noord Drenthe .Wij , manlief en ik barsten van nieuwsgierigheid dus mocht iemand het antwoord weten dan willen wij graag in die kennis gedeeld worden.gr. Mart...

Blauw water

in de Kennemer duinen is het vogelmeer. Gisteren zag ik een stukje bij de oever waar een rand van ca 50 cm een blauwe laag op het water lag/ligt.ka iemand mij vertellen wat dit is? Zie foto.

Vogel aan een ven

Klein vogeltje langs het grote ven op de Strabrechtse Heide. Datum: 16-07. Helaas liet het zich niet van voren fotograferen. De zwarte streep in de nek is echter wel heel opvallend.