Op weg naar de kroeg.

Profielfoto van RietWassink
RietWassink

We hebben een potje bier staan om de meeste planten tegen de slakken te beschermen, anders houden we niks meer over. De 1ste keer hadden we ruim 100 slakken in 2 potten. Nu vaak 2 of 3...

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (3)

Profielfoto van RietWassink
RietWassink
We hebben een bescheiden tuintje met veel bloemen, waar deze slakken veel schade aanbrengen. Zeker als er zoveel zijn. Vandaar een natuur vriendelijke manier, zonder gif. Dat zou nl. ten kosten gaan van de slakkenetende dieren zoals de egel en de vogels. En idd. grit of koffie helpt hier ook niet.
Profielfoto van robvdw
robvdw
Het gaat op deze foto om een Aziatische naaktslak, die hier geen natuurlijke vijanden heeft. Hoezo, de natuur z\'n gang laten gaan? :-)
Regelmatig vangen en verplaatsen helpt inderdaad prima, maar is letterlijk het verplaatsen van het probleem. Schelpengrit e.d. had bij ons in de tuin geen merkbaar afschrikkende werking op deze soort.
Profielfoto van Hennepen
Hennepen
Niet bepaald dier/natuurvriendelijk, daar zijn wel betere oplossingen voor te bedenken zoals gebroken eierschalen rond de planten, houtsnippers, koffiedik, schelpen, etc.
Of de slakken vangen en loslaten in een gebied waar ze zondermeer verder kunnen leven...ik laat ze gewoon met rust omdat ze onderdeel van de natuur zijn en toch heb ik nog steeds een tuin vol planten.
Voor wat betreft een gedeelte van m\'n fruit is het een ander verhaal omdat het daarbij niet alleen om slakken gaat, maar ook om plukgrage mensen.
Een heel vat bier plaatsen dan maar?

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's