Bloeiend gras

Profielfoto van daksaya
daksaya

De grassenfamilie (botanische naam: Gramineae of Poaceae, beide namen zijn toegestaan) is een van de soortenrijkste plantenfamilies van de bedektzadigen: de familie omvat ongeveer 12.000 soorten.[2] Leden van deze familie komen op alle werelddelen voor. Zelfs op Antarctica groeien soorten van het geslacht Smele. Grassen behoren tot de eenzaadlobbigen en hebben een vrij karakteristiek bouwplan.
De grassen zijn economisch gezien een van de belangrijkste plantenfamilies: gedomesticeerde graangewassen zoals maïs, tarwe, rijst, gerst en gierst vertegenwoordigen een groot deel van het basisvoedsel voor de mens. Ook het voer voor de veehouderij is grotendeels op granen gebaseerd. Grassen leveren iets meer dan de helft (51%) van alle voedingsenergie; rijst levert 20%, tarwe levert 20%, maïs 5,5% en andere granen 6%.[3] Sommige soorten worden gebruikt als bouwmateriaal (bamboe, riet en stro); andere zijn de bron van biobrandstoffen, voornamelijk maïs.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Mooie halm met heel veel bezoekertjes, mooi!

gr. Hanneke

Profielfoto van Barky
Barky

Er krioelt van alles in dit gras waarvan je hier een mooie foto laat zien.

vrgr Annelies V.

Profielfoto van jokevandepoppe
jokevandepoppe

Allemaal goede dingen te zeggen over grassen en als ik naar deze foto kijk, zijn niet alleen wij mensen en het vee er blij mee !!!

Mooie foto !!

Profielfoto van ansbissels
ansbissels
Mooi en kleurrijk

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's