kleur in winter

Profielfoto van erikgmp
erikgmp

Nieuwe kleuren in onze wintertuin

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van erikgmp
erikgmp
Deze winterbloeiende struik is niet kieskeurig maar verkiest zeker een zonnige en niet te natte vruchtbare standplaats. Geef de viburnum in het najaar een emmer kompost dat bevordert zeker de bloei. Het blad is mooi bronskleurig met rood/bruine nerven. Hij heeft ook mooie herfsttinten.. Viburnum bodnantense “Dawn” is een trage groeier maar wordt op de duur een mooie gezond ogende struik van rond de 3 meter hoogte en 1.80 breedte. Deze sterke winterbloeier is zeker een fraaie blikvanger. Hij kan ook als haag gebruikt worden. De viburnum vormt een goede steun voor zomerse klimplanten zoals lathyrus en klimmende winde. Deze kan je verwijderen wanneer de viburnum in bloei komt.

Moet Viburnum Bodnantense \"Dawn\" gesnoeid worden ? Neen, alhoewel er soms uitschietende takken zijn, deze moet je zeker insnoeien. Soms moet je hem ook verjongen. Je snoeit de oudste takken eruit tot aan de basis. Vormingssnoei kan zeker ook geen kwaad alhoewel hij van zichzelf al een mooie habitus heeft. Knip er tijdens de bloei gerust enkele takjes af om er in de huiskamer van te genieten.

Deze struik mag in geen enkele tuin ontbreken.
Profielfoto van erikgmp
erikgmp
Viburnum x Bodnantense \"Dawn\".
is een waardevolle bladverliezende heester waarvan de zuiverroze trompetvormige bloempjes op kale takken bloeien tijdens de wintermaanden (november/februari). De donkerroze bloemen verlichten van kleur naargelang ze langer bloeien. Hij heeft behalve een lange winterbloei – met een rustpause wanneer het stevig vriest – ook een heerlijke geur waarmee geen enkele bloemgeur kan wedijveren.
Profielfoto van geugjesRia
geugjesRia
Van Harte met je ere-plek!
Profielfoto van vroegevogels
vroegevogels
Mooie foto. Maar weet iemand welke bloem dit is?

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's